Україна отримала неочікуваний подарунок від ПАРЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала неочікуваний подарунок від ПАРЄ

Джерело:  online.ua

Українська столиця Київ отримала знаковий подарунок від ПАРЄ - Почесний прапор, яким нагороджуються міста і країни за активне просування європейських цінностей. Це вже друга висока нагорода від Ради Європи. Раніше Київ отримав Європейський диплом. На черзі Почесна таблиця і Премія Європи, за які має боротися столична влада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Київради.

"Почесний прапор - це значний крок на шляху інтеграції Києва до європейської спільноти міст і муніципалітетів. Приємно, що європейські фахівці відзначили наші досягнення в розвитку інструментів прямої демократії, в тому числі електронних -Громадського бюджету, е-петицій, громадських слухань, тощо. Це важливо, адже отримання європейських нагород не тільки підвищує статус міста, а й відкриває великі можливості співпраці з міжнародними організаціями та фондами ", - прокоментував нагороду секретар Київради Володимир Прокопів.

5ec91a226ad16

Він уточнив, що Почесний прапор вручається за активне просування європейських цінностей, обмін в галузі освіти, культури та спорту, а також - організацію європейських заходів. У цьому році вісім нагороджень отримали муніципалітети Франції, Німеччини, Італії, Сербії, Туреччини та України, шість Почесних прапорів - муніципалітети Німеччини, Польщі, Іспанії, Туреччини та України, дванадцять Європейських дипломів передали муніципалітетам Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Туреччини та України. Крім Києва, нагороди отримали Вінниця, Рівне та Полтава.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ПАРЄ хоче відновити роботу в онлайн-режимі і провести літню сесію. Що важливо розуміти всім українцям, онлайн-сесія обмежує можливості переконувати інших депутатів і підсилює потужних гравців, на зразок Росії - саме тому рішення про перехід до віртуальної роботі дуже небезпечно саме для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?