Україна отримала від НАТО техніку для зони АТО на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Україна отримала від НАТО техніку для зони АТО на Донбасі

Україна отримала від НАТО техніку для зони АТО на Донбасі
Джерело:  donetsk.mns.gov.ua

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій отримала від НАТО спеціальні автомобілі для розмінування та звільнення від боєприпасів територій Донецької й Луганської областей, які сили АТО звільнили від бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГСЧС.
«В рамках Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» піротехніки ГСЧС отримали 4 пікапа «Форд» для проведення робіт з гуманітарного розмінування», - зазначили у відомстві.
Також рятувальники додали, що отримані автомобілі «разом з раніше переданими НАТО в розпорядження ГСЧС України захисними костюмами, міношукачами та іншим обладнанням для розмінування будуть спрямовані для укомплектування піротехнічних підрозділів, що працюють над очищенням від боєприпасів звільнених територій».
У відомстві зазначили, що, починаючи з липня 2014 року, з метою забезпечення безпеки населення і відновлення його нормальної життєдіяльності, рятувальники постійно проводять розмінування територій Донецької й Луганської областей.
Всього з початку робіт з розмінування були звільнені від боєприпасів понад 14,5 тисячі гектарів і 41,5 гектарів акваторій Донбасу, також було очищено близько тисячі об'єктів соціальної інфраструктури і життєзабезпечення, знешкоджено майже 67 тисяч вибухонебезпечних предметів, серед яких понад 760 спеціально встановлених терористами особливо небезпечних вибухових пристроїв.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  українська розвідка попередила про можливий наступ бойовиків в зоні АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?