Україна отримала від Росії остаточну відповідь щодо Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримала від Росії остаточну відповідь щодо Януковича

Україна отримала від Росії остаточну відповідь щодо Януковича

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що Росія офіційно відмовила Україні в екстрадиції екс-президента-утікача Віктора Януковича.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українськую правду.
Горбатюк нагадав, що Росія довгий час не реагувала на запити української сторони. За його словами, відповідь про відмову у видачі прийшла близько місяця тому.
"На сьогоднішній день прийшла відповідь про відмову в екстрадиції, і тому ми будемо порушувати питання про те, щоб його допитати на території Російської Федерації", - сказав Горбатюк, нагадавши, що Януковичу повідомлено про підозру у 7 кримінальних справах.
Він також розповів, що Інтерпол розшукує Януковича по одній кримінальній справі.
"Інтерпол дав дозвіл на здійснення міжнародного розшуку в одній кримінальній справі. За підозрою в причетності до розтрати коштів, виділених на створення телекомунікаційної мережі під час приватизації "Укртелекому". З цього провадження він перебував у міжнародному розшуку і є, єдине що, в зв'язку зі скаргою адвокатів (Януковича - ред.) на таке рішення Інтерполу, Інтерпол припинив публікацію цих файлів. Тобто тут всі питання до правоохоронних органів Інтерполу, чи надають вони цю інформацію в інші країни для затримання, не пропонують. Тому що з баз про міжнародний розшук він не видалений", - повідомив Горбатюк.
На питання, чи може Янукович вільно подорожувати світом, Горбатюк відповів: "На мою думку, він не може. З баз даних Інтерполу він не вилучений і тут все буде залежати від тих держав, в які він заїде, чи будуть вони його затримувати чи ні. Нехай спробує виїхати. Він буде затриманий".
Крім того, представник ГПУ заявив, що розслідування українських правоохоронців не знайшло підтвердження заявам Януковича про замах на нього.
"Заяви про те, що йому загрожує нині небезпека, тому що в лютому 2014 року нібито був замах, теж не відповідає істині. Тому що за результатами того провадження, за заявою захисників Януковича, що в лютому на нього було скоєно замах, такі факти не знайшли свого підтвердження", - сказав Горбатюк.
Раніше повідомлялося, що адвокат Віктора Януковича Віталий Сердюк стверджує, що зниклий екс-президент України не міняв українське громадянство на російське.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?