Україна отримала від США 1,3 млрд доларів фінансової допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримала від США 1,3 млрд доларів фінансової допомоги

Україна отримала від США 1,3 млрд доларів фінансової допомоги
Джерело:  online.ua

Україна отримала від США 1,3 мільярда доларів у межах пакета фінансування держбюджету на 7,5 мільярда.

Джерело: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Україна отримала грантову допомогу від США

Дякуємо Президенту США Джо Байдену за безпрецедентну підтримку. Санкції, зброя і фінанси наближають перемогу України. Щойно отримали грант $1,3 млрд у межах пакету фінансування держбюджету $7,5 млрд, - сказав Шмигаль.

Гроші нададуть як грантову допомогу, тобто їх непотрібно повертати.

Також Шмигаль висловив подяку за оперативні рішення Світовому банку, через механізм якого був здійснений переказ, і окремо президенту Групи Світового банку Девіду Малпассу.

Станом на середину червня, загальний обсяг заявленої та наданої Україні допомоги від міжнародних партнерів становить 30 мільярдів доларів.

Партнери України надають і значні обсяги фінансової підтримки безпосередньо на фінансування бюджетних витрат. Суми кредитів МВФ, ЄС, ЄІБ, Світового банку та іноземних урядів від початку війни на середину червня перевищили 7 млрд дол. Сумарно надана і оголошена фінансова допомога – близько 30 млрд дол, - повідомили в Нацбанку.

Зазначається, що до третини з наданих коштів становлять безповоротні гранти, решта – кредити під низькі ставки та кредитні гарантії. Ці гроші слугують основним джерелом покриття дефіциту державного бюджету, який виник на тлі воєнної агресії з боку РФ.

У Нацбанку уточнили, що фінансування оборонних та соціальних видатків, а також підтримка економіки й надалі критично залежатимуть від міжнародної допомоги та її вчасного надходження. Зокрема, для закриття дефіциту бюджету необхідно щомісячно 5 млрд дол. допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?