Україна озвучила Путіну та його поплічникам неочікувану пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна озвучила Путіну та його поплічникам неочікувану пропозицію

Україна озвучила Путіну та його поплічникам неочікувану пропозицію
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського неочікувано для всіх публічно запропонувала поплічникам очільника Кремля Володимира Путіна у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях України негайно та суттєво прискорити роботу ТКГ, зокрема на безпековому, політичному і гуманітарному напрямках. Варто зазначити, що офіційна Москва на цю пропозицію України поки ще не відреагувала. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву української делегації в ТКГ в Telegram.

"Ми пропонуємо скликати позачергові засідання Робочої підгрупи ТКГ з безпекових питань, Робочої підгрупи ТКГ з політичних питань і Робочої підгрупи ТКГ з гуманітарних питань і запевняємо у своїй готовності працювати в режимі 24/7 задля прискорення розгляду питань, що вже впродовж багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і задля прийняття Тристоронньою контактною групою відповідних рішень. Зокрема, питань розблокування роботи КПВВ та обміну особами, що взаємно утримуються", — наголошується в заяві ТКГ.

Окрім того, команда Володимира Зеленського додала, що сподівається на розуміння офіційною Москвою ступеню відповідальності за зрив міжнародних домовленостей на вищому рівні, які були досягнуті 09.12.2019 під час нормандського саміту у Франції. Також українська влада нагадала, що міністри закордонних справ Франції та Німеччини, представники ОСБЄ закликали команду Володимира Путіна відкрити зі свого боку КПВВ для руху транспорту та людей якомога швидше.

Офіційний Київ вніс свої пропозиції щодо порядку вирішення технічних питань, а також почав наполягати на початку гуманітарного розмінування. Окрім того, очільник української делегації Леонід Кравчук вимагає у Росії повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб, що стало б "прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їх прагнення домовитись і щодо решти позицій".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада США підготувала новий неприємний сюрприз для Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?