Україна передала в Арбітражний трибунал дані про атаку Росії в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна передала в Арбітражний трибунал дані про атаку Росії в Азовському морі

Україна передала в Арбітражний трибунал дані про атаку Росії в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України 27 листопада скерувало в Арбітражний трибунал інформацію про акт агресії Росії в Керченській протоці. Саме цей трибунал розглядає спір між Україною та РФ щодо порушення останньою Конвенції ООН з морського права в Чорному та Азовському морях і Керченській протоці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.

27 листопада 2018 року Міністерство закордонних справ поінформувало арбітражний трибунал, який розглядає спір між Україною та Російською Федерацією щодо порушення Росією Конвенції ООН з морського права в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, про останні дії Російської Федерації, які значно погіршили спір між сторонами, - йдеться у заяві МЗС України.

У заяві представники міністерства звернули увагу на триваючу практику дискримінаційного переслідування українських та іноземних суден, які планують пройти через Керченську протоку до Маріуполя, Бердянська та інших українських портів.

Раніше ONLINE.UА публікував  фото і відео захоплених кораблів ВМС України, які російські силовики відбуксирували в окуповану Керч.

У документі зазначається, що своїми діями Росія фактично закрила Керченську протоку для всіх суден. Україна та інші прибережні держави Чорного моря, включаючи Європейський Союз та Туреччину, рішуче засудили такі дії і закликають Російську Федерацію забезпечити свободу проходу через Керченську протоку.

У заяві зазначено також, що останні дії, включаючи і обстріл та захоплення українських кораблів свідчать про свідому та цілеспрямовану ескалацію з боку Росії, створення перешкод для судноплавства, невиправдано тривалі зупинки суден під прапорами України та третіх держав, що спричинило значні економічні втрати. Звертає на себе увагу, що об’єктом таких невиправданих зупинок стали лише судна, які прямують до українських портів, судна, які рухалися до російських портів у Азовському морі, не зазнали подібних обмежень.

Таким чином, Україна заявила протест проти дій Росії, довела до відома своїх союзників та шляхом звернення до арбітражного трибуналу продемонструвала свій намір оскаржити поведінку Росії із застосуванням усіх наявних правових засобів.

Як повідомляв ONLINE.UА,  дев’ятьом захопленим у Керченській протоці українським морякам пред’явили обвинувачення в незаконному перетині кордону Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?