Україна перевела військові звання на стандарт НАТО: деталі указу Міноборони
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна перевела військові звання на стандарт НАТО: деталі указу Міноборони

Україна перевела військові звання на стандарт НАТО: деталі указу Міноборони
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони оголосили про остаточний переведення військових звань в Україні на коди стандарту НАТО STANAG 2116. Відповідний указ отримав підпис міністра Андрія Тарана. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційним оголошенням, рішення стало елементом євроатлантичної інтеграційної політики.

"Зазначений перелік встановлює відповідність кодифікації військових звань військовослужбовців Збройних сил України військовим рангам НАТО. Це ще один крок, що забезпечує взаємосумісність зі збройними силами держав-членів", - заявив таран.

Він додав, указом розпочато транспортацію системи кадрового менеджменту, яка склалася в українських оборонних структурах. Це — частина проєкту Концепції військової кадрової політики ЗСУ до 2025 року.

"Ці рішення покликані змінити систему управління кар’єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних держав. Фактично, це керівництво до дій кадровим органам переходити на нову філософію роботи, що передбачає створення кар’єрної мапи кожному солдату, сержанту, офіцеру щодо його підготовки, зростання та забезпечення", - пояснив міністр.

Нагадаємо, упродовж останніх років Міноборони провело ще кілька трансформацій, пов'язаних з інтеграцією стандартів Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський в найближчому майбутньому передасть країнам-членам НАТО пропозиції щодо формату участі України у Програмі розширених можливостей Альянсу. З такою гучною заявою виступила віцепрем’єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?