Україна перейшла на зимовий час: навіщо переводять годинники і як адаптуватися до нового режиму
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна перейшла на зимовий час: навіщо переводять годинники і як адаптуватися до нового режиму

Україна перейшла на зимовий час: навіщо переводять годинники і як адаптуватися до нового режиму
Джерело:  online.ua

В ніч з 27 на 28 Україна перейшла на зимовий час - стрілки годинника перевели на годину назад. Експерти нагадали, що переведення годинників надає додатковий стрес на організм і дали поради, як пережити переведення годинників і адаптуватися до нового режиму, передає ONLINE.UА.

Зокрема, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала кілька рекомендацій. Вона підкреслила, що через переведення годинників може порушитися режим сну, виникнути порушення серцево-судинної системи, що негативно відіб'ється на емоційному стані людини.

Переведення годинників на зимовий час (фото - pixabay.com)

Щоб мінімізувати негативний вплив переходу на зимовий час необхідно:

- частіше гуляти на свіжому повітрі і відмовитися від інтенсивних фізичних навантажень;
- не планувати на період переведення годинників важливих справ;
- повноцінно харчуватися і урізноманітнити своє меню фруктами і овочами;
- правильно розпланувати режим дня, щоб була можливість спати не менше 8 годин на добу;
- відмовитися від денного сну, який можна замінити легким масажем або теплою ванною з аромамаслами.

Супрун наголосила, що більшість українців не відчують перехід на зимовий час, але і тим людям, які не мають проблем зі здоров'єм і знаходяться поза зоною ризику, краще стежити за своїм організмом і не планувати додаткового навантаження, щоб дати час організму спокійно пережити зміну режиму.

 Навіщо переводять годинники на зимовий та літній час

Нагадаємо, переведення годинників в Україні на літній і зимовий час проводиться вже кілька десятків років. Раніше вважалося, що таким чином вдається економити через зменшення використання електроенергії, але сьогодні доцільність зміни часового режиму знаходиться під великим питанням. В Україні вже кілька років хочуть скасувати переведення годинників, але це рішення так і не було прийнято.

Слід зазначити, що однією з головних причин критики переведення годинників - стрес для організму. Зокрема, переведення годинників може погано вплинути на людей з хронічними захворюваннями. Від переходу на зимовий і літній час вже відмовилися у багатьох країнах світу, але як і раніше переводять годинник ще в 70 країнах, включаючи Україну.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в 2019 року Європейський союз має намір востаннє перейти на літній час і скасувати переведення годинників. В Україні не виключають, що приймуть аналогічне рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?