Україна першою в світі отримає індійську COVID-вакцину Covishield
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна першою в світі отримає індійську COVID-вакцину Covishield

Україна першою в світі отримає індійську COVID-вакцину Covishield
Джерело:  online.ua

Україна в лютому отримає 500 тисяч доз COVID-вакцини Covishield. Це індійський препарат, розробником якого є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Він створений Serum Institute India. Важливо відзначити, що Україна стане першою країною в світі, яка отримає індійську COVID-вакцину. Про це повідомило посольство Індії в Україні в Facebook за результатами візиту глави МОЗ України Максима Степанова, передає ONLINE.UA.

"Ця вакцина дозволить Україні розпочати кампанію з громадської вакцинації по всій країні", - повідомили в індійському посольстві, підкресливши, що в майбутньому в Україну очікується поставка більшої кількості вакцин made in India.

У посольстві зазначили, що особисті прохання президента Володимира Зеленського та постійні контакти з Міністерством охорони здоров'я дозволили Україні стати однією з перших країн, які отримають вакцину з Індії в лютому. Індійські дипломати підкреслили, що домовленість про постачання COVID-вакцину Covishield стали ще одним прикладом провідної ролі, яку відіграє індійська фармацевтична промисловість в українській охороні здоров'я.

В Індії вже стартувало відвантаження вакцин для України. Процес особисто контролює глава МОЗ Максим Степанов, який показав на відео, яка вакцина приїде в нашу країну найближчими днями.

Як відомо, вакцина Covishield - одна з двох вакцин від коронавіруса, які отримали дозвіл на екстрене використання в Індії. Вона вводиться внутрішньом'язово - дві дози з інтервалом в 28 днів. В кінці 2020 року оксфордська вакцина була схвалена до застосування в Британії та Аргентині. Правда, результатів заключної фази клінічних випробувань вакцини CoviShield, які проводили в Індії, поки ще немає у відкритому доступі.

Нагадаємо, в Україні розпочали реєстрацію вакцини AstraZeneca, перша поставка партії якої повинна була відбутися ще 15-17 лютого, але зірвалася через "бюрократичні проблеми". Це векторна вакцина, яка створена на основі генно модифікованого аденовірусу шимпанзе. Вона розроблена англо-шведською компанією і Оксфордським університетом. Поставка вакцини AstraZeneca в Україну планується і за механізмом COVAX. Очікується, що від 2,2 до 3,7 млн доз даного препарату надійде протягом першого півріччя 2021 року. Ця вакцина показала ефективність 82% на третій фазі випробувань, але деякі європейські країни відмовляються від використання даної вакцини для літніх людей з-за недостатньої інформації про вплив препарату для цієї вікової категорії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені Ізраїлю підтвердили ефективність лише однієї дози вакцини Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?