Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції - Transparency International
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції - Transparency International

Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції - Transparency International
Джерело:  BBC

Міжнародний рух з протидії корупції Transparency International опублікував щорічний рейтинг "Індекс сприйняття корупції" - дані дослідження Bertelsmann Foundation Transformation Index, що враховуються при визначенні всесвітнього Індексу сприйняття корупції CPI, передає ONLINE.UA.
Індекс відображає сприйняття рівня корупції в державному секторі різних держав з боку ділових кіл та експертів. Цього року Україна посіла в рейтингу 130 рядок поруч із Парагваєм, Нікарагуа і Непалом.
"За рік Україні вдалося заробити лише один додатковий бал за результатами світового індексу сприйняття корупції CPI 2015 року. На сьогоднішній день індекс CPI країни становить 27 балів зі 100 можливих, що всього на 1 бал більше, ніж у минулому році. У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце з 168 позицій. У минулому році країна була на 142-му місці з 175 позицій", - йдеться в повідомленні Transparency International.
Лідером рейтингу, як і минулого року, стала Данія. Друге і третє місце займають Фінляндія та Швеція. Найбільш корумпованими країнами визнані Північна Корея, Сомалі та Афганістан.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?