Україна підставилась: Лукашенко шокував заявою про війну з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна підставилась: Лукашенко шокував заявою про війну з РФ

Україна підставилась: Лукашенко шокував заявою про війну з РФ
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито сама дала привід для розгортання конфлікту з РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю лідера для "Эхо Москвы".

Втім, у своїй заяві президент також відмовився виправдовувати Кремль.

"Україна в якійсь мірі підставилась. Рускіх почали душити, мова там й інше - ну, питань, яких не повинно бути в Україні! Як би там не було, я не виправдовую зараз Росію, ні. Я не дорікаю України. Але хай там як Україна хоч маленький, але дала привід до цього зіткнення", - стверджує Лукашенко.

Окрім того він нагадав, що влітку 2014 року ще говорив - Крим фактично зараз російський, а от юридично це неможливо оформити.

Нагадаємо, вторгнення РФ в український Крим сталося на тлі втечі президента Віктора Януковича. Держава де-факто залишилася без найвищого керівництва та зазнала підступного удару від "сусіда" у момент слабкості.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді Олександр Лукашенко заявив, що "приєднання" Криму до Української РСР пів сторіччя тому виявилося нібито хибним. Він порівняв сьогоденну ситуацію з теоретичними планами в СРСР щодо приєднання Калінінградської області до Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?