Україна підтримала пропозицію Туреччини щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна підтримала пропозицію Туреччини щодо Донбасу

Україна підтримала пропозицію Туреччини щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Олексій Резніков заявив, що Україна приймає пропозицію Туреччини з переносу засідань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі з Мінська до Стамбулу.

Джерело: брифінг міністра оборони України

Переговори у Мінському форматі можуть отримати новий майданчик

Тут все просто: президент Ердоґан публічно зробив таку пропозицію. Розкрию секрет: з нами велися консультації, коли ще був учасником переговорної делегації України в ТКГ – ми відповідали ствердно "Так, ми згодні, якщо цей майданчик, наприклад, буде в Стамбулі, - зазначив Резніков.

Голова Міноборони підкреслив, що Україна готова проводити переговори у Мінському форматі на будь-якому політично не заангажованому майданчику, чи то Женева, або Відень, однак у будь-якому разі необхідна згода Росії на це.

До України прибув турецький президент Ердоган

На своїй сторінці у Twitter лідер Туреччини повідомив про прибуття в Україну.

Реджеп Тайіп Ердоган (фото - flickr.com)

Я сподіваюся, що зустрічі приведуть до сприятливих результатів для обох країн і регіону. Ми уважно стежимо за викликами, з якими стикається Україна, і за напругою у регіоні. Туреччина, як чорноморська країна, закликає усі сторони діяти стримано і у діалозі для підтримки миру у регіоні. Чітко зрозуміло, що конфлікт має бути урегульований мирними засобами і у відповідності з міжнародним правом, - заявив Ердоган.

 Він запевнив, що Туреччина уважно слідкує за ситуацією навколо України та готова сприяти зниженню напруги.

В ході візиту та зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським Ердоган планує підписати угоду про ЗВТ, а також рамкову угоду про будівництво в Україні підприємства з виробництва беспілотників Bayraktar.

Окрім цього сторони обсудять ситуацію з безпекою в Україні та загрозу російського вторгнення.

Загалом планується, що у рамках візиту турецького лідера між обома країнами буде підписано щонайменше 12 угод.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?