Україна планує до кінця 2022 року виконати вимоги ЄС щодо кандидатства
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна планує до кінця 2022 року виконати вимоги ЄС щодо кандидатства

Україна планує до кінця 2022 року виконати вимоги ЄС щодо кандидатства
Джерело:  online.ua

За словами віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, українська влада розраховує виконати рекомендації Європейської комісії щодо надання статусу кандидата в члени ЄС протягом наступних шести місяців.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Україна хоче якнайшвидше виконати вимоги ЄС щодо кандидатства

Ми розраховуємо так, що до кінця року реалізація всіх цих кроків можлива. Я думаю, що більшість із них ми можемо реалізувати навіть швидше. Що стосується певного законодавства та реалізації технічних завдань,– наголошує українська міністерка.

Ольга Стефанішина також звернула увагу на те, що наприкінці року Європейська комісія підготує висновки та оцінку того, наскільки ефективно Україна впоралася з втіленням в життя наданих рекомендацій.

Це в наших інтересах, тому що ми хочемо говорити про початок переговорів, – підкреслила віцепрем’єрка і пообіцяла, що Україна "нікому не віддасть статус свого кандидата в ЄС".

Нещодавно Ольга Стефанішина також повідомила, що Кабінет міністрів найближчим часом сформує бачення реформ, потрібних для реалізації вимог Європейської комісії для збереження Києвом статусу кандидата на членство в ЄС – зокрема і призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Ольга Стефанішина (фото — wikimedia.org)

Як уже згадувалося раніше, Європейська комісія у висновку щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата пропонує, щоби ЄС мав право скасовувати цей статус у разі, якщо офіційний Київ порушить свої зобов’язання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?