Україна планує домовитись зі США щодо постачання газу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна планує домовитись зі США щодо постачання газу

Україна планує домовитись зі США щодо постачання газу
Джерело:  online.ua

Представники України запропонували США налагодити поставки скрапленого газу та включити їх до угоди про ленд-ліз.

Джерело:  Foreign Policy

Україна очікує на поставки скрапленного газу від США 

Зазначається, що таким чином в Україні очікують отримати від США близько 6 млрд кубометрів ЗПГ.

Українські топ-менеджери у сфері енергетики пропонують Вашингтону та іншим західним столицям безліч потенційних рішень для забезпечення постачання на майбутню зиму та збільшення внутрішнього виробництва. Це включає забезпечення міжнародного фінансування для закупівлі природного газу у великих експортерів на Близькому Сході та Північній Африці, розробку альтернативних маршрутів поставок та можливу угоду з Вашингтоном про імпорт ЗПГ із США за ленд-лізом, - зазначають журналісти видання.

За словами гендиректора НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка, минулого тижня під час візиту до Вашингтона він проінформував американських колег, що Україна наразі потребує 8 млрд доларів для імпорту 6 млрд кубометрів газу до настання зими.

У США є дуже чіткий мандат на надання необхідної допомоги Україні. Ми хочемо структурувати його розумним чином, щоб не було жодного тягаря для американських платників податків, - зазначив Вітренко.

Як пояснюють у виданні, угодою про ленд-ліз, за якою Україна хоче отримати газу на млрд куб. м ЗПГ, доставлятиметься до Європи і потраплятиме в країну через трубопровід.

При цьому українська сторона планує розрахуватися зі США після того, як буде збільшено внутрішній видобуток газу.

Вони здивувалися, почувши цю ідею, але її добре сприйняли, - підкреслив Вітренко.

При цьому 15 червня Ізраїль та ЄС мають підписати угоду  про експорт природного газу.

Європейський союз розраховує на те, що Ізраїль допоможе знизити його енергетичну залежність від Росії після російського вторгнення в Україну.

Фото - Flickr.com

За словами очільниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн, буде підписаний меморандум між країнами ЄС, Ізраїлем та Єгиптом, згідно з яким,  Ізраїль буде експортувати природний газ по трубопроводу в Єгипет, де він буде перероблятися в зріджений природний газ, потім доставлені в країни-члени ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?