Україна планує приєднатися до боротьби проти ІДІЛ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна планує приєднатися до боротьби проти ІДІЛ

Україна планує приєднатися до боротьби проти ІДІЛ
Джерело:  The Independent

Україна розробила плани для потенційного військового внеску в боротьбу з Ісламською державою в Сирії, пише The Independant, посилаючись на джерело в уряді України, передає ONLINE.UA.
Документ, складений Міністерством оборони України, обговорюватиметься на цьому тижні під час візиту міністра оборони США Ештона Картера, який їздить світом, збираючи підтримку для війни проти екстремістського джихадистського угруповання.
За словами тих, хто читав цей документ - написаний за розпорядженням президента Петра Порошенка, в ньому підкреслюється можливість українських сил протистояти російським військам в Сирії, а також деталі потенційного внеску.
"Ми підготували цілий ряд варіантів нашої підтримки проти ІДІЛ у тому числі в Сирії, яка може включати військових", - сказало український джерело.
Україна має чотири види військ спеціального призначення і підрозділ військової розвідки міністерства оборони - в цілому 7000 військовослужбовців, дуже здібні повітряно-десантні війська, частину мобілізованої армії чисельністю 200 000 чоловік, з яких 40 000 весь час перебувають на східному фронті країни, борючись з проросійськими бунтівниками.
З погляду знання мови і боротьби з російськими тактиками, українці є світовими лідерами. Водночас будь-яке розгортання військ в Сирії буде спірним питанням у Києві і вимагає парламентського голосу, і багато хто стверджує, що Україна повинна сконцентрувати свою увагу на повстанцях, які представляють постійну загрозу на сході країни. Питання може також виявитися спірним у Європі.
Нагадаємо, раніше LifeNews повідомив про те, що Ісламська держава планує теракти в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?