Україна почала навчання з ракетними стрільбами, Росія відповіла кораблями
Категорія
Події
Дата публікації

Україна почала навчання з ракетними стрільбами, Росія відповіла кораблями

Україна почала навчання з ракетними стрільбами, Росія відповіла кораблями
Джерело:  online.ua

На півдні України біля окупованого Криму стартували  навчання з ракетними стрільбами, в даний час навчання йдуть повним ходом, повідомив начальник прес-центру повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112-Україна ».


За словами Крижанівського, навчання передбачають контрольно-льотні випробування керованих зенітних ракет середньої дальності, мова йде про ракети С-300 з метою набуття досвіду військовими.


"Уже почалися, тобто, все йде за планом, як і планувалося", - сказав Крижановський і додав, що "все йде згідно з нормами міжнародного законодавства".


У той же час в джерело в силових структурах окупованого Криму повідомило російському агентству РІА Новини, що кораблі російського Чорноморського флоту вийшли в море і зайняли "позиції поблизу західного узбережжя анексованого Криму для «забезпечення протиповітряної оборони півострова».


Читайте також:  Ракетний удар по Україні: У Путіна видали офіційну загрозу


За словами джерела, маневри пов'язані із запланованими на 1-2 грудня ракетними стрільбами української армії.


При цьому російські розрахунки ППО переведені на посилений режим служби. Джерело не виключило, що найближчим часом кораблі, що вийшли в море, отримають наказ про приведення в підвищену боєготовність.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в Росії пригрозили Києву ракетним ударом у відповідь на проведення навчань поруч з окупованим росіянами Кримом.


У відповідь  Міноборони України визнали, що від Росії "можна чекати чого завгодно", і додали, що навчання будуть проведені в будь-якому випадку.


Також  в Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна має намір проінформувати міжнародне співтовариство про погрози Росії, президентом якої є Володимир Путін, про ракетний удар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?