Україна подала до Конгресу США перелік необхідної військової допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна подала до Конгресу США перелік необхідної військової допомоги

Україна подала до Конгресу США перелік необхідної військової допомоги
Джерело:  online.ua

Українські військові подали в Конгрес перелік потреб для стримування російської агресії.

Джерело: CNN

Україна просить у США додаткової допомоги

Ось дещо з того, чого просить Україна:

  • розвідувальні та ударні безпілотники

  • тактичні радари

  • системи радіоелектронної боротьби проти дронів

  • літаки

Список також містить прохання про допомогу в лікуванні поранених військових і ремонті обладнання, включаючи мобільні військово-медичні госпіталі.

Крім того, Україна просить допомоги у ремонті бронетехніки в сусідніх країнах, а також авіації для транспортування зброї.

Протягом останніх кількох тижнів українські військові надали Конгресу та виконавчій владі різноманітні списки побажань, оскільки адміністрація Байдена посилила допомогу Україні в галузі безпеки. Минулого тижня Україна просила 500 американських ракет Stinger і Javelin на день.

Депутат Джейсон Кроу, демократ від Колорадо, заявив на слуханнях комітету з питань збройних сил у середу, що останній список, наданий Конгресу цього тижня, відображає «нагальні потреби українського військового та цивільного керівництва».

Першим у списку пріоритетів із 17 пунктів були розвідувальні та ударні безпілотники, у тому числі безпілотники «перемикачі», які є невеликими так званими безпілотниками-камікадзе або смертниками, які несуть боєголовку і детонують при ударі.

До списку також увійшли бойові літаки, зокрема Су-25.

Українські військові також шукають артилерійські системи, зенітно-ракетні комплекси, протитанкові ракети Javelin, протикорабельні ракети та обладнання для оптичного спостереження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?