Україна подала позов до Росії: у Путіна згадали про міжнародне право
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна подала позов до Росії: у Путіна згадали про міжнародне право

Україна подала позов до Росії: у Путіна згадали про міжнародне право

Україна подала до Світової організації торгівлі позов проти Росії через її обмеження транзиту українських товарів, Москва у відповідь згадала про міжнародне право і пообіцяла захищатися.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Україна в своєму позові вимагає створити групу експертів в рамках справи про численні обмеження Росією українського транзиту через свою територію.
"9 лютого 2017 року Україна направила до СОТ вимогу про створення Групи експертів в рамках справи про численні обмеження транзиту з території України через територію Російської Федерації в треті країни: Казахстан і Киргизстан", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Чекаємо на улюблену пісню: в Україні попередили про сюрпризи від "Газпрому"
Також в документі зазначено, що з моменту застосування Україною положень поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня 2016 року росіяни впровадили обмеження транзиту автомобільного та залізничного транспорту в Казахстан, а з 1 липня 2016 року і в Киргизстан.
У Мінекономрозвитку додали, що, за оцінками експертів, близько 79% експортних поставок з України в Казахстан і 95% в Киргизстан постраждали від обмежень і часткової заборони Росії.
У свою чергу Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна, заявив про готовність Москви застосовувати передбачені міжнародним правом способи захисту в зв'язку позовом України в СОТ, повідомляє РІА Новини.
"Існують передбачені міжнародним правом методи і способи захисту інтересів РФ, які будуть застосовуватися в цьому випадку, так само як і в інших аналогічних", - сказав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань розповів, що через нахабство Росії українці вже втратили понад мільярд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?