Україна, Польща і Литва закликали світ визнати спільною метою звільнення всієї України
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна, Польща і Литва закликали світ визнати спільною метою звільнення всієї України

Україна, Польща і Литва закликали світ визнати спільною метою звільнення всієї України
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте підписали спільну заяву після проведення нової зустрічі у рамках "Люблінського трикутника" в Києві. Сторони публічно закликають міжнародну спільноту визнати спільною метою звільнення всієї тимчасово окупованої території України.

Джерело: сайт Кабміну

Україна, Польща і Литва звернулися до світу з новим потужним закликом

Шмигаль, Моравецький та Шимоніте "закликали міжнародну спільноту визначити відновлення територіальної цілісності України, звільнення всієї тимчасово окупованої території України чіткою спільною метою".

За словами глава Кабміну, у спільній заяві сторін також звертається увага на суттєвий внесок "Люблінського трикутника" у консолідацію міжнародної підтримки України, а також протидію агресивній політиці Росії, розслідування її воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності, а також необхідність подальшого посилення військової, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Денис Шмигаль також звертає увагу на те, що 9 місяців війни довели наскільки важлива єдність народів України, Польщі та Литви.

Сьогоднішня зустріч вкотре показала, що Україну, Литву та Польщу об'єднують спільні цілі, цінності, єдина позиція в оцінках загроз, а також спільне бачення щодо протистояння російській агресії та наближення нашої перемоги, - підкреслив український прем'єр.

Окрім того, Шмигаль додав, що під час зустрічі з його колегами обговорювалося широке коло питань: гуманітарна, фінансова, економічна, енергетична політики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?