Україна поновила імпорт енергії з Росії та АЕС Лукашенка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна поновила імпорт енергії з Росії та АЕС Лукашенка

Україна поновила імпорт енергії з Росії та АЕС Лукашенка
Джерело:  online.ua

Україна з 1 січня 2021 року відновила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі. До грудня минулого року в державі була чинною заборона на постачання енергії з відповідних напрямків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на системного оператора НЕК "Укренерго".

За його даними, перетини у напрямку Білорусь-Україна наразі належать ТОВ "ДЕ Трейдинг" ("Донбасенерго") і ТОВ "Дніпросталь-енерго" ("Інтерпайп", що належить Віктору Пінчуку). Потужність сягає 1200 МВт (по 50 МВт кожну годину) і 540 МВт (по 60 МВт у перші чотири та останні 5 годин доби).

Видання ExPro зауважило, що упродовж січня 2021 року з Білорусі імпортуватимуть електроенергію ще компанії "ЕРУ Трейдинг" та "Енерджі Трейд Груп", вони отримали дозвіл на це завдяки місячному аукціону.

Навесні 2020 року президент Володимир Зеленський ухвалив указ, за яким, імпорт з Росії та Білорусі заборонили. До цього він тривав з жовтня 2019 року.

Згідно з висновками, російський імпорт спричинив потужну енергетичну кризу на українському ринку. Саме з нею пов'язаний простій шахт навесні й відповідні страйкування робітників, цю проблему довелося вирішувати на найвищому рівні.

У грудні торік представники НКРЕКП вирішили скасувати всі обмеження на імпорт з відповідних напрямків.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2021 році не всі українці, які досягли пенсійного віку(60 років) зможуть вийти на пенсію. Виплати будуть призначені тільки тим, хто буде мати не менше 28 років трудового стажу.

60-річним українцям, які у 2021 році не матимуть потрібний трудовий стаж, доведеться працювати до 63 і 65 років. При цьому визначається, що до 2028 року в ці норми зможуть вкластися тільки 55% українців пенсійного віку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?