Україна посіла нове місце у рейтингу демократії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна посіла нове місце у рейтингу демократії

Україна посіла нове місце у рейтингу демократії
Джерело:  online.ua

Україна посіла 78 місце у рейтингу "Індекс демократії-2019", який складає видання The Economist. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт журналу.

Загалом у рейтингу наведені дані щодо 167 держав. Україну віднесли до категорії так званих "гібридних демократій" з 5,90 бала з 10 можливих. Таким чином, позиція підвищилася на 0,21 у порівнянні з 2018 роком.

Цікаво, що у період 2006-2010 років Україну відносили до "недосконалих демократій". Її статус різко змінився з 2011 року.

РФ виділили за підсумками минулого року 134 місце у рейтингу. Вона знаходиться у категорії "авторитарних режимів".

Для визначення індексу кожної країни фахівці використовують п'ять показників. Серед них - виборчий процес, плюралізм, робота уряду, активність політичного життя, особливості політичної культури та громадські свободи.

Всесвітній загальний індекс демократії виявився найнижчим з 2006 року - 5,44 бала. Усього 22 країни змогли показати статус "повних демократій".

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Global Finance оприлюднили новий рейтинг країн за технологічним розвитком. Загалом у ньому згадані 67 держав, а Україна серед них посіла 44 сходинку. Цікаво, що Росії представили лише 46 позицію. Експерти навіть особливо відзначили цю "аномалію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?