Україна посилила морську охорону: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна посилила морську охорону: що сталося

Україна посилила морську охорону: що сталося
Джерело:  online.ua

В Україні 31 березня для патрулювання Чорного і Азовського морів, а також річки Дунай додатково призначили вісім тактичних груп морської охорони, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Держприкордонслужби.

Зазначається, що присутність морської охорони посилили додатковим корабельно-катерним складом. Прикордонники посилили заходи безпеки для оперативного виявлення та відстеження обстановки навколо стратегічних об'єктів (портів і нафтових терміналів), щоб запобігти провокаціям і диверсіям, в тому числі в день виборів президента.

Також вказано, що розподіл сил і засобів сплановано таким чином, що кожен військовослужбовець зможе скористатися правом на волевиявлення.

Варто зазначити, що раніше кораблі НАТО ввійшли в Чорне море. У Чорне море увійшли фрегати ВМС Канади та Іспанії, їх супроводжують есмінець і фрегат ВМС Туреччини. Це не перший візит кораблів НАТО в Чорне море за останні кілька місяців. В кінці лютого в його акваторії перебував американський есмінець Дональд Кук з групою супроводу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Україна отримає 50 мільйонів євро від Євросоюзу, які підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська та інших міст на Азовському узбережжі, які страждають в результаті російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?