Україна поставила жорсткі вимоги Росії - деталі переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна поставила жорсткі вимоги Росії - деталі переговорів

Україна поставила жорсткі вимоги Росії - деталі переговорів
Джерело:  online.ua

Негайно російський уряд повинен повернути ОРДЛО під верховенство українського законодавства. З такою вимогою виступила делегація офіційного Києва у Тристоронній контактній групі в Мінську. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За офіційними даними, Київ вимагає повернення українського правового поля в окуповані райони, щоб відновити там системи оподаткування та розрахунків.

"Українська делегація наголосила на необхідності проведення інвентаризації державного та приватного майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Йдеться про стан підприємств усіх форм власності, зокрема відділень банківських установ", - зазначили в ОПУ.

Також дипломати вимагали під час переговорів не порушувати діяльність в ОРДЛО українських компаній-операторів мобільного зв'язку. Це — гуманітарні потреби населення.

"Наприкінці роботи гуманітарної групи українська сторона знову ініціювала проведення позачергового засідання цієї групи. Представник ОБСЄ підтримав пропозицію України. Також у межах засідання ТКГ українська делегація вкотре наголосила, що учасниками ТКГ визначено три сторони – це Україна, Росія та ОБСЄ", - зауважили представники.

Новий цикл переговорів у Мінську на рівні ТКГ стартував минулої середи, 10 червня. У форматі відеоконференції сторони обговорювали вирішення питань, однак з технічних причин до понеділка, 15 червня, оголосили перерву.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація на Сході України продовжує загострюватися, РФ регулярно перекидає на окупований Донбас військову техніку та живу силу. Росія намагається робити це все підпільно, але безпілотники спостерігачів все одно постійно фіксують такі випадки. За словами представників ОБСЄ, щоб приховати переміщення окупаційних сил і засобів та проїхати непоміченим, противник постійно використовує ґрунтові дороги, минаючи офіційні пункти пропуску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?