Україна потрапила в ще один жахливий антирейтинг
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна потрапила в ще один жахливий антирейтинг

Україна потрапила в ще один жахливий антирейтинг
Джерело:  online.ua

Міжнародна федерація журналістів внесла Україну в рейтинг п'яти країн з високим рівнем небезпеки для роботи журналістів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

Вказано, що федерація розпочала кампанію "Кінець безкарності за злочини проти журналістів". Її головне завдання - привернути увагу до проблем фізичної безпеки журналістів у всьому світі. Цього року федерація приділяє особливу увагу п'яти країнам: Філіппінам, Сомалі, Перу, Палестині і Україні.

"З 1995 року в Україні було вбито 16 журналістів, включаючи сімох іноземних. Стурбованість федерації викликає те, що ЗМІ в основному належать олігархам, що ускладнює роботу журналістів. Міжнародна федерація журналістів акцентує особливу увагу на так і не розкриті справи Георгія Гонгадзе, В'ячеслава Веремія і Вадима Комарова. Україна - небезпечна країна для журналістів, особливо в Києві і столичному регіоні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський заявив, що репортер Сергій Андрушко, якого Мендель не допустила до президента, поводив себе некоректно. Він пояснив, що журналіст "нападав" та "стрибав" з мікрофоном на тендітну речницю. Цікаво, що на Юлію Мендель поскаржилися з аналогічних приводів кілька інших представників медіа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?