Україна потрапила в ТОП-30 найбільш «старих» країн
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна потрапила в ТОП-30 найбільш «старих» країн

Україна потрапила в ТОП-30 найбільш «старих» країн

По процентній кількості людей у віці 60 років і старше Україна увійшла в ТОП-30 найбільш «старих» країн світу.

Такі дані Мінсоцполітики призводить Радіо свобода, інформує ONLINE.UA.

Читайте також: Що шукали українці в 2017 році: з'явився рейтинг запитів в OLX

Відзначається, що в 2015 році ця кількість становила 21,8%, а за національним демографічним прогнозом до 2025 року частина людей, старше 60 років складе 25%.

«В цілому старіння населення є світовим процесом. Кількість літніх людей в структурі населення зростає високими темпами в розвинених країнах і багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і буде в наступні роки однією з найбільш «старих» країн світу», - сказала керівник управління у справах людей похилого віку та надання соцпослуг Оксана Сулима.

Всього за даними Держстату, на 1 грудня минулого року населення України становило 42,4 млн осіб, не враховуючи жителів окупованого Росією Криму. Однак деякі експерти стверджують, що постійне населення України становить зараз 35 млн (без урахування Криму і частини Донбасу і з урахуванням відтоку трудових мігрантів).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна на чотири позиції піднялася в рейтингу кращих країн світу в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?