Україна прагне до рівноправного партнерства з Польщею, - посол
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна прагне до рівноправного партнерства з Польщею, - посол

Україна прагне до рівноправного партнерства з Польщею, - посол
Джерело:  TVN24

Україна прагне стратегічного рівноправного партнерства з Польщею та виступає за конструктивний діалог.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю посла України в Польщі Андрія Дещиці TVN24.

"Ми хочемо бути рівноправними партнерами, і якщо є спірні питання, то ми можемо і повинні вирішувати їх під час розмов, переговорів та зустрічей", - підкреслив дипломат. Посол зазначив, що іноді він не був задоволений атмосферою цих розмов.

Читайте також: Віце-консул Польщі зробив скандальну заяву про приналежність Львова

"Проте дипломатія слугує не тільки для спільних походів на прийоми, а для того, щоб сісти за стіл та розмовляти… Ми хочемо, щоб ці переговори тривали, тому що прагнемо миру і співпраці з Польщею", - наголосив Дещиця.

Дещиця підкреслив, що Україна виступає за кращі відносини з Польщею та зняття напруги у них. "Якщо є якась напруга, то просто потрібно цю напругу зняти, можливо, зробити крок назад і зрозуміти один одного.

"Я б хотів, щоб Україна і Польща менше часу витрачали для пояснення наших позицій, а більше – для розвитку нашого партнерства та реалізації проектів, які принесуть користь українцям і полякам", - додав український дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава польського МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що протягом довгого часу Польща підтримувала Україну з точки зору своєї безпеки, що Київ почав "використовувати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?