Україна працює над обміном полонених за формулою "всіх на всіх" — Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна працює над обміном полонених за формулою "всіх на всіх" — Буданов

Україна працює над обміном полонених за формулою "всіх на всіх" — Буданов
Джерело:  online.ua

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов повідомив, що українська влада веде з РФ переговори про обмін військовополонених за формулою «всіх на всіх».

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Стан переговорів про обмін полоненими

Кирило Буданов наголосив, що Україна продовжує працювати над обмінами полонених, ця робота ніколи не припиняється. Зокрема, тривають перемовини щодо обміну «всіх на всіх».

Також відбувається робота з окремих обмінів. Це тривалий та виснажливий процес. Приміром, обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готувався понад два місяці.

Секретар Координаційного штабу Дмитро Усов зазначив, що «Україна працює, щоби повернути кожного військовополоненого. Багато речей не можна розкривати зараз, а лише в кінці, після повернення всіх наших воїнів».

 Обмін військовополоненими – процес важкий, болючий, але обмін 21 числа відкриває нові можливості для нас. Усіх, хто повертається, держава забезпечує всім необхідним: від речей першої необхідності, до реабілітації та відновлення, – підкреслив Буданов.

Представники Координаційного штабу також наголошують, що некомбатантів потрібно повернути згідно з нормами міжнародного права.

У Координаційному штабі триває робота над створенням карток військовополонених – особистих сторінок, на яких родичам буде легше відстежувати всі зміни статусу військовополоненого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?