Україна представила РФ пропозиції з врегулювання ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна представила РФ пропозиції з врегулювання ситуації на Донбасі

Україна представила РФ пропозиції з врегулювання ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

На початку грудня представники України в ТКГ представили план із 10 кроків з врегулювання ситуації на Донбасі.

Джерело: "Коммерсант"

Переговори України та Росії щодо врегулювання ситуації на Донбасі 

Зокрема, представники України мали 8-9 грудня в ході засідання ТКГ ухвалити всі необхідні дії для реалізації та підтримання режиму тиші.

Крім того українська делегація домовилась щодо відкриття двох КПП "Золоте" та "Щастя".

Представники України також пообіцяли надати списки полонених, які підлягають обміну. Обмін полоненими планувалось провести до кінця року.

Окрім цього представники України в ТКГ згодились повернутись до розгляду проєкту закону"Про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей" із врахуванням формули Штайнмаєра.

Україна також забов'язується забезпечити надійне та безпечне перебування представників ОБСЄ на свої території.

Фото - Flickr.com

Представники України також запропонували провести телефону розмову президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна з цілью узгодити основні положення з врегулювання ситуації на Донбасі.

Ситуація у зоні бойових дій на Донбасі

Команда глави держави Володимира Зеленського вимагає, щоб Україна стала безпосередньої учасницею безпекових консультацій Сполучених Штатів, Європейського союзу чи НАТО з Росією.

17 грудня МЗС РФ опублікувало "проєкти договорів" про фактично розподіл сфер впливу у Європі, які Кремль планує підписати з НАТО та Штатами.
Ба більше, РФ зажадала, щоб члени Альянсу взяли на себе зобов’язання, які унеможливлять розширення блоку у майбутньому, у тому числі приєднання України, а також інших держав.
Також офіційна Москва пропонує відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".
За словами речниці Білого дому, команда Джо Байдена не буде розглядати пропозиції та вимоги Кремль без європейських партнерів.
Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?