Україна прийняла рішення щодо одіозного російського диякона
Категорія
Події
Дата публікації

Україна прийняла рішення щодо одіозного російського диякона

Україна прийняла рішення щодо одіозного російського диякона
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну громадянину Російської Федерації, церковному диякону однієї з єпархій Російської православної церкви і бойовику так званої ДНР, відомому як Павло Шульженок.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Згідно з інформацією відомства, вперше 34-річний громадянин РФ прибув на тимчасово окуповані території Донбасу із загоном найманців в серпні 2014 року.
"Виконуючи обов'язки позаштатного капелана, на практиці диякон діяв як штатний пропагандист: давав інтерв'ю і знімав фільми, в яких заперечував існування України і українського народу, закликав до знищення України, приєднання ОРДЛО до Російської Федерації", - сказано в повідомленні.
За інформацією спецслужби, в своїх профілях в соціальних мережах диякон пропагує агресивну війну і перевагу одних релігій над іншими.
«Дії священнослужителя є посяганням на територіальну цілісність України, розпалюванням міжнаціональної ворожнечі. Йому заборонено в'їзд на територію України терміном на три роки», - додали в СБУ.
У прес-службі відомства також наголосили, що наразі розглядається питання про відкриття кримінального провадження.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в підконтрольній бойовикам так званої ДНР Ясинуватій Донецької області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали інформатора ГРУ ГШ Міноборони РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?