МЗС прокоментувало підготовку переговорів нормандської "трійки" без України
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС прокоментувало підготовку переговорів нормандської "трійки" без України

МЗС прокоментувало підготовку переговорів нормандської "трійки" без України
Джерело:  online.ua

В Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на те, що лише в повному, а не скороченому складі Нормандського формату можна досягти зрушень у врегулюванні на сході України. З такою заявою виступив речник дипломатичного відомства Олег Ніколенко, коментуючи інформацію про підготовку відеоконференції лідерів Франції, Німеччини та РФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП."

"Наша позиція - нічого про Україну без України" - заявив дипломат.

Він також вкотре нагадав, що переговори про врегулювання російсько-українського збройного конфлікту ведуться в Нормандському форматі за участі лідерів чотирьох держав: України, Німеччини, Франції та Росії.

"Переконані, що лише в повному, а не скороченому складі Норманді можна досягти зрушень в ключових питаннях мирного врегулювання, насамперед забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню... На тлі загострення обстрілів українських позицій керівництво нашої держави нині докладає активних зусиль для активізації переговорів саме в чотиристоронньому форматі – як на рівні глав держав, так і на рівні політичних радників лідерів Н4" - наголосив Олег Ніколенко.

Нагадаємо, нещодавно речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що зараз ведеться підготовка відео конференції лідерів Росії, Німеччини і Франції. Зокрема, вони обговорять загострення на Донбасі.

"Ми продовжуємо узгодження з Берліном і Парижем. Коли будуть конкретні підсумки узгодження, ми вас проінформуємо", - сказав Пєсков журналістам.

Участь українського лідера Володимира Зеленського, за його словами, в заході не планується, так як воно пройде не в форматі "нормандської четвірки".

До слова, нещодавно сам Зеленський заявив, що готовий зустрітися окремо з кожним лідером «нормандської четвірки» - Путіним, Макрона і Меркель - якщо спільна зустріч не відбудеться. Попередня така зустріч пройшла 9 грудня 2019 року в Парижі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Литви Гітанас Науседа вирішив підтримати позицію американського лідера Джо Байдена й також публічно заявив, що вважає очільника Кремля Володимира Путіна вбивцею. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?