Україна пролонгувала суворі санкції проти російського агресора
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна пролонгувала суворі санкції проти російського агресора

Україна пролонгувала суворі санкції проти російського агресора
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів пролонгували рішення щодо санкцій проти Росії. Нове рішення ухвалили під час урядового засідання у середу, 25 листопаду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки засідання.

За оприлюдненими даними, йдеться про документ, який вносить зміни у постанову 30 грудня 2015 року "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації".

Таким чином постанову пролонгували до 31 грудня 2021 року режим найбільшого сприяння СОТ. Він, своєю чергою, передбачує вищі ставки ввізного мита на російські товари замість нульової ставки, яка була чинною на окремі категорії товарів згідно з режимом вільної торгівлі у межах країн СНД.

Слід нагадати, що перші антиросійські санкції офіційний Київ ввів ще 2014 року, коли російські військовослужбовці окупували Крим, а згодом вдерлися на Донбас. До політичного та економічного тиску приєдналися країни Євросоюзу та Сполучені Штати.

Цікаво, що російська влада вдалася до відповідного цинічного рішення — проти України наразі чинні також жорсткі економічні санкції, бо Кремль не визнає своїх міжнародних злочинів у відношенні до сусіда.

З того боку санкції проти Кремля та російська відповідь на це доповнювалися, розширялися та пролонгувалися. Неодноразово відзначалося, що рестрикції залишатимуться чинними, поки українська територіальна цілісність і суверенітет не будуть відновлені — з поверненням окупованих районів Донбасу та Криму під контроль Києва.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 листопада офіційно стало відомо, що Чорногорія, Албанія, Ліхтенштейн та Норвегія приєдналися до рішення Європейського Союзу щодо продовження персональних санкцій проти Росії та команди очільника Кремля Володимира Путіна за дії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або загрожують їм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?