Україна просить МАГАТЕ допомогти з обладнанням для атомних станцій
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просить МАГАТЕ допомогти з обладнанням для атомних станцій

Україна просить МАГАТЕ допомогти з обладнанням для атомних станцій
Джерело:  online.ua

Україна направила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) перелік обладнання, необхідного для підтримання безпечної роботи атомних станцій.

Джерело: МАГАТЕ

Україна надіслала МАГАТЕ список необхідної допомоги

Україна передала МАГАТЕ всеохопний перелік обладнання, яке країна потребує для безпечної та надійної роботи її ядерних об’єктів під час нинішнього конфлікту, - повідомили в МАГАТЕ.

Зазначається, що “багато держав - членів МАГАТЕ висловили готовність надати таку допомогу”.

Надісланий Україною у п’ятницю запит покриває широкий перелік обладнання для різних ядерних об’єктів у країні. Серед іншого, до нього входять: різноманітні засоби вимірювання радіаційного фону, захисні матеріали, допомога, пов’язана з ІТ-сферою, системи постачання енергії, а також дизельні генератори, - зазначають у МАГАТЕ.

Нагадаємо: генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує наступного тижня відвідати Чорнобильську АЕС разом з групою експертів з ядерної та фізичної безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?