Україна просить Німеччину надати протитанкові ракети
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просить Німеччину надати протитанкові ракети

Україна просить Німеччину надати протитанкові ракети
Джерело:  online.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звернувся до німецького уряду, заявивши, що Україні потрібні 12 тис протитанкових ракет, а ще 1 тис зенітних ракет для захисту у разі нападу РФ.

Джерело: Der Spiegel

Україна просить Німеччину надати військове озброєння

Ситуація вже драматична. Зараз ми повинні бути готові до гіршого сценарію. У нас вже є відчуття, що війна стає все більш неминучою, - заявив Мельник.

Посол також підкреслив, що у разі відкритого протистояння, РФ має перевагу над Україною у повітрі та на морі.

Небезпечність ситуації також визнала глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, про те, за її словами, ознак того, що вторгнення РФ неминуче поки що не має.

Сьогодні в Україну повинен прибути канцлер Німеччини Олаф Шольц. За його словами, німецький уряд очікує від РФ ознак термінової деескалації ситуації біля українського кордону.

Олаф Шольц (фото - Flickr.com)

Ми терміново очікуємо від Москви ознак деескалації. Ще одна військова агресія матиме дуже серйозні наслідки для Росії. У цьому питанні я абсолютно згоден з нашими союзниками. Ми переживаємо дуже, дуже серйозну загрозу миру в Європі,

У той же час Німеччина почала перекидати додаткові військові сили НАТО до Литви через високий ризик вторгнення РФ в Україну.

Німеччина направляє близько 350 додаткових солдатів і близько 100 транспортних засобів в підрозділ НАТО в Литві, який знаходиться під її командуванням.

ВПС Люфтваффе вже доставили перших солдатів бундесверу в Каунас, розташований на півдні центральної частини Литви.

За даними Міністерства оборони Німеччини, посилення складається, зокрема, з розвідувальних підрозділів, підрозділів ядерного, біологічного, хімічного захисту, військової поліції і медичних сил.

Також стало відомо, що до естонських островів Аегна і Найссаар в районі Фінської затоки прибули два мінні тральщики НАТО з Німеччини.

Наразі вони патрулюють між Гельсінкі та Таллінном, ближче до фінського, ніж до естонського узбережжя.

Повідомляється, що кораблі були направлені до Фінської затоки з метою протидіяти агресії РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?