Україна просто осоромилася - експерти повідомили невтішну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просто осоромилася - експерти повідомили невтішну новину

Україна просто осоромилася - експерти повідомили невтішну новину
Джерело:  YouTube

Українські політичні експерти Володимир Цибулько та Кость Бондаренко б'ють на сполох через проблему, яку в нашій країні звикли ігнорувати. Вони попереджають про те, що НС та ігнорування екологами питання негативно позначаються як на довкіллі, так і на відносинами із західними партнерами. За словами фахівців, за кількістю надзвичайних ситуацій Україна цьогоріч не просто б’є чергові рекорди, а й вийшла на міжнародний рівень. Як відомо, нещодавно офіційний Будапешт висловив Києву претензії через тонни сміття, що потекли від нас після повені до європейських сусідів. Цибулько та Бондаренко звернули увагу на те, що Україна просто осоромилися на міжнародній арені через усі ці події. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".

За словами угорського президента Януша Адара, лише за два тижні з річок Тиса та Сомиш витягли майже 2 тисячі кубометрів відходів.

"Це не перший рік Угорщина висуває претензії до України. Україна засмічує Угорщину і Словаччину. Ми несправедливі щодо країн-партнерів", – заявив політичний експерт Володимир Цибулько.

Команда українського лідера Володимира Зеленського наразі робить усе можливе, аби впоратися із наслідками повені в західних регіонах. Однак, на думку фахівців, корінь проблеми все ж таки глибший. Та ж вирубка лісів, наприклад, чи стихійні сміттєзвалища сьогодні майже не контролюються профільними держорганами. Громадські ж, кажуть експерти, здебільшого орієнтовані на гранти і вирішенням масштабних екопроблем зазвичай не переймаються.

"Пожежі в Чорнобилі, потопи в Карпатах – це якраз елемент нераціональної державної поведінки. Це елемент, можна сказати, аматорської, примітивної природоохоронної політики", – підкреслив Цибулько.

Політичний експерт Кость Бондаренко звернув увагу на ще одну проблему, про яку забувають згадувати інші.

"Сьогодні існує мода на цей екологічний популізм. І ця ж мода перекинулася і на територію України. Багато хто, очевидно, на цьому заробляє дивіденди, як не фінансові, то політичні. Ми просто не думаємо про наступні покоління, навіть не про наступні, а й про день завтрашній для себе", - поскаржився фахівець.

Як повідомляє ONLINE.UA, клімат нашої планет, що змінюється, погано впливає на здатність землі поглинати воду. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?