Україна провела переговори щодо стримування агресії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна провела переговори щодо стримування агресії Росії

Україна провела переговори щодо стримування агресії Росії
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з представниками держав Бенілюксу з приводу стримування російської агресії, спрямованої проти України.

Джерело: брифінг дипломатів

За словами голови українського міністерства, в Україну здійснили візит міністерка з питань зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Бельгії Софі Вільмес, міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, а також міністр закордонних та європейських справ Люксембургу Жан Ассельборн.

Головним питанням стала протидія агресія та йомвірні кроки, які країни Євросоюзу можуть у цьому напрямку зробити додатково.

“Ми говорили про те, що ЄС і його окремі країни-члени можуть зробити додатково, щоб стримати Росію, ми говорили про підтримку українських реформ, ми говорили про Кримську платформу, і ми чекатимемо на гостей з Бельгії, Нідерландів і Люксембургу та їхню участь у цій платформі”, - наголосив Кулеба.

Він звернув увагу на робочу поїздку міністрів безпосередньо до зони бойових дій на сході України. Вони відвідали лінію розмежування на Луганщині, де з перших рук отримували інформацію про перебіг війни, а також зусилля для її врегулювання.

“За минулий місяць ми розгорнули справді велику дипломатичну роботу, щоб згуртувати світ навколо України, і сьогоднішній візит моїх дорогих колег є черговим свідченням того, що нам вдалося це зробити. Я висловив подяку за незмінну і тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України”, - заявив міністр.

Він виступив зі словами подяки на адресу Вільмес, Блока та Ассельборна, які підтримали його запрошення для візиту в Україну, чим продемонстрували підтримку й солідарність на тлі тривалої російської агресії.

“Це є справжнім проявом не просто підтримки, а дружби”, - резюмував Кулеба.

Востаннє представники урядів країн Бенілюксу відвідували Україну ще 2015 року.

Згідно з даними Держприкордонної служби України, європейська делегація разом з керівництвом Об’єднаних сил та заступником міністра закордонних справ Василем Боднаром відвідали зону КПВВ “Щастя”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?