Україна різко збільшила експорт агропродукції в ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна різко збільшила експорт агропродукції в ЄС

Україна різко збільшила експорт агропродукції в ЄС
Джерело:  online.ua

За перші два місяці 2018 року експорт аграрної продукції в Євросоюз зріс на 28,1%, більше ніж на 1 млрд дол.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики України.

"Таким чином, на даний момент на ЄС припадає 36,5% нашого аграрного експорту", - зазначила заступник міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

При цьому, за січень-лютий 2018 року зовнішньоторгівельний оборот продукції агропромислового комплексу склав 3,7 млрд дол, з яких 2,8 млрд дол припадає на експорт українських аграрних і харчових продуктів.

Традиційними лідерами експорту залишаються зернові культури з часткою 35,3%, масло - 24,1% і насіння олійних культур - 12% відзначили в міністерстві.

Читай також: Розвиток українського агроринку після прийняття закону про вільний обіг земель. Які перспективи?

За словами Трофімцевої, за цей період помітно зріс експорт українського м'яса птиці - на 29 млн дол, яєць - на 11,4 млн дол, вершкового масла - на 20 млн дол, шоколаду - на 7,5 млн дол, виноградних вин - на 6,1 млн дол.

Найбільшим імпортером української аграрної та харчової продукції в січні-лютому 2018 року стала Індія, куди експортовано продукції на 335,9 млн дол. Також до п'ятірки країн-найбільших покупців увійшли Іспанія - 201,1 млн дол, Нідерланди - 199,3 млн дол, Єгипет - 189,6 млн дол і Італія - 185,6 млн дол, зазначено в повідомленні прес-служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Держстат заявив про істотне зростання українського експорту в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?