Україна різко збільшила транзит газу - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна різко збільшила транзит газу - перші подробиці

Україна різко збільшила транзит газу - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Україна за підсумками минулого року збільшила обсяги транзиту газу з РФ в країни ЄС до майже 90 млрд кубометрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укртрансгаз".

"Обсяги транспортування газу територією України з Російської Федерації в європейські країни і Молдову складають 89,6 млрд куб. м, що більше на 3%, або на 2,8 млрд куб. м, порівняно з аналогічним показником за попередній рік, - йдеться в повідомленні.

 Окрім того, вказано, що українським споживачам у 2019 році було протранспортовано магістральними газопроводами 26,4 млрд куб. м газу, що на 7% менше, ніж у 2018 році. Загальне використання газу для виробничо-технологічних витрат (ПТР) зменшилося на 8%, до 3,4 млрд куб. м. Надходження природного газу в ГТС від газодобувних підприємств України в 2019 році склали 20,7 млрд куб. м, що на 1% менше від минулого року.

"У підземні сховища було закачано 13,1 млрд куб. м газу, що більше на 34%, ніж протягом 2018 року. Відбір з ПСГ зменшився на 25% і склав 8,0 млрд куб. м газу. Станом на 1 січня 2020 року, в ПСГ України було накопичено 18,9 млрд кубометрів. Це на 36% більше, ніж рік тому. Станом на 1 січня (четверту зиму) Україна вже протягом 1496 днів не імпортує газ для своїх потреб з території Росії. За цей період обсяги газу надходили виключно з країн ЄС", - повідомляє "Укртрансгаз".

Як повідомляв ONLINE.UA, віцепрем’єр-міністр України Дмитро Кулеба пояснив, чому  держава ще не "дозріла" до прямого постачання  російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?