Україна розгляне розірвання дипломатичних відносин з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розгляне розірвання дипломатичних відносин з РФ

Україна розгляне розірвання дипломатичних відносин з РФ
Джерело:  online.ua

22 лютого під час пресконференції після зустрічі з президентом Естонії Аларом Карісом в Києві, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розгляне запит МЗС України про розірвання дипломатичних відносин з РФ.

Джерело: пресконференція Зеленського та Каріса

Україна може розірвати дипвідносини з Росією

Президент Зеленський повідомив, що МЗС України направило до нього прохання розірвати дипломатичні відносини з РФ. Він розгляне це рішення сьогодні.

Ми бачимо з вами наступ на суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. До мене прийшов запит від МЗС, щоб я розглянув питання розриву дипвідносин між Україною та РФ. Одразу після пресконференції я буду пропрацьовувати це і не тільки це питання.

Він також прокоментував питання про ведення воєнного стану.

Ми не віримо у те, що буде війна проти України та повномасштабна військова ескалація. Якщо буде — буде введено воєнний стан, - сказав Зеленський.

Також Зеленський закликав міжнародну спільноту вже зараз ввести санкції проти Північного потоку-2.

Європа і світ не може допустити повторення таких трагічних помилок, які були допущені в Грузії у 2008 році. Ми погодилися з необхідністю негайного запровадження санкцій за черговий акт агресії проти України. Ці санкції мають включати повну зупинку "Північного потоку-2", - вважає президент.

Коментуючи визнання РФ тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, Зеленський сказав, що таким чином Росія створює підґрунтя для подальшої агресії.

Визнання РФ "ЛДНР" - це новий акт агресії проти України, який потребує негайної реакції з боку міжнародних партнерів, міжнародного співтовариства. Вважаємо, що цим рішенням РФ створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти держави Україна, - сказав Зеленський.

Президент запевнив, що в Україні ніхто не хоче війни, проте потрібно готуватися до будь-якої ситуації.

Ніхто не хоче війни, в Україні люди хочуть тільки миру, але ми повинні готуватись до будь-яких кроків агресії з боку сусідів, - зазначив Зеленський

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?