Україна рознесла вщент нову резолюцію Росії в ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна рознесла вщент нову резолюцію Росії в ООН

Україна рознесла вщент нову резолюцію Росії в ООН
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжує давати відсіч Росії на міжнародній арені - так, нещодавно стало відомо, що Україна заблокувала в ООН ще одну резолюцію РФ, яка мала на меті розмити санкційний режим. Очільник МЗС Дмитро Кулеба розповідає, що наша країна не могла підтримати таку резолюцію і тому перервала так звану "процедуру умовчання" і заблокувала цю ініціативу. Як і кілька тижнів тому, Україна стала рушієм групи країн, які завадили російським маніпуляціям в ООН. Це був ще один нищівний удар офіційного Києва по планам очільника Кремля Володимира Путіна, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву Кулеби в соціальних мережах.

"Росія не полишає спроб ухвалити в Генасамблеї ООН маніпулятивні резолюції. Під прикриттям боротьби з пандемією COVID-19 вони мають на меті розмити санкційний режим. 22 квітня РФ винесла на затвердження новий документ. Текст підкоригували, але його маніпулятивна суть не змінилася", - пише український дипломат.

Він також наголосив, що українська сторона не могла підтримати таку резолюцію і тому перервала так звану "процедуру умовчання" і заблокувала цю ініціативу.

"Ми будемо надалі блокувати спроби Росії зруйнувати санкційний режим. Для ефективної боротьби світу з пандемією потрібні реальні рішення, які нестимуть практичну користь. І точно не потрібні політизовані резолюції, які переслідують мету послабити санкції", – зазначив Дмитро Кулеба.

Він також підкреслив, що прикладом ефективних рішень є дві резолюції про протидію пандемії, вже схвалені Генасамблеєю ООН, співавтором яких стала також Україна.

"Наша держава віддана реальній боротьбі з пандемією та ефективним і злагодженим діям світової спільноти. Спільна мета – це перемога над вірусом, а не над санкціями за військову агресію", – нагадав Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна активно намагалася проштовхнути скасування санкцій, однак ООН завдала ще одного удару по планам президента РФ, адже цю пропозицію просто відкинула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?