Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці військових

Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих в Оленівці військових
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих українських військовополонених у Оленівці Донецької області.

Джерело: Дмитро Лубінець в ефірі телемарафону

Україна запросила списки загиблих та поранених полонених

Я вчора (29 липня — ред.) офіційно звернувся до Міжнародного Комітету Червоного хреста, до Моніторингової місії ООН, до їхніх керівників з тим щоб як уповноваженому Верховної ради з прав людини мені надали можливість відвідати це місце воєнного злочину, - сказав він.

Він підкреслив, що ООН і МКЧХ були гарантами безпеки, коли бійці виходили з “Азовсталі”.

Вони гарантували їхню безпеку і повернення додому через процедуру обміну. І ми вимагаємо, щоб вони цього дотримувалися. І так само надали мені особисто можливість, щоб я туди прибув, — сказав омбудсман.

Лубінець сказав, що звернувся до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з пропозицією прибути разом із ним до Оленівки.

Щоб у нашій присутності експерти-міжнародники взяли проби ґрунту, матеріалів, щоб було абсолютно відкрите розслідування.

Також він вимагає від РФ відвідати поранених в Оленівці українських військовополонених.

Україна вже почала процедуру повернення тіл загиблих військовослужбовців, які утримувалися в Оленівці.

Посадовець також розповів, що запросив у російської сторони інформацію про загиблих і поранених військовополонених, але поки їх не отримав.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?