Україна розповіла, за скільки готова брати російський газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна розповіла, за скільки готова брати російський газ

Україна розповіла, за скільки готова брати російський газ
Джерело:  РІА Новини

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин розповів про те, що в Україні готові купувати газ з Росії за ціною в $160-170 за 1 тис куб м.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Це справедлива ринкова ціна", - заявив Демчишин.


Також міністр додав, що зараз Україна купує газ за ціною в $170 в Німеччині, в тому числі і в компанії "Statoil", а ціна в $180, яку запропонували в Росії, комерційно невигідна Україні.


"Ми говоримо про те, що ця ціна є недостатньою для того, щоб Україні була комерційно вигідно купувати за неї газ. А якоїсь крайньої ситуації, яку продавець міг би очікувати, зараз немає. Запасів газу у нас достатньо, опалювальний сезон завершується", - сказав Демчишин.


Як раніше повідомляв ONLINE.UA,  глава міністерства енергетики Росії Олександр Новак запропонував Україні купувати газ за ціною близько $180 за 1 тис куб м.


Тим часом, як повідомляв нещодавно  Демчишин, державні енергетичні підприємства України істотно збільшили прибуток за 2015 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?