Україна розцінить визнання РФ "ЛДНР" як вихід з Мінських угод
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна розцінить визнання РФ "ЛДНР" як вихід з Мінських угод

Україна розцінить визнання РФ "ЛДНР" як вихід з Мінських угод
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що у випадку визнання Росією тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, офіційний Київ буде розцінювати це як вихід РФ з Мінських домовленостей.

Джерело: брифінг Дмитра Кулеби

Визнання "ЛДНР" означатиме припинення виконання Мінська

Дмитро Кулеба повідомив, що позиція України щодо цього питання є незмінною і про це знають наші партнери.

Щодо можливого визнання російською Думою так званих ЛДНР. Хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі ухвалення рішення про визнання Росія де-факто і де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів, - сказав він.

Важливо зазначити, що у Держдумі РФ уже вкотре зареєстрували проєкт про визнання "ЛДНР". Цього разу ініціатива прийшла від партії президента Росії Володимира Путіна “Єдина Росія”. 15 лютого у російському парламенті розглянуть дві ухвали про визнання "ЛДНР".

Автори цього законопроєкту зазначили, що вважають можливе визнання тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях “обґрунтованим та морально виправданим”.

Також міністр прокоментував нещодавню новину від міноборони РФ про те, що російські війська закінчили навчання і повертаються на бази постійної дислокації.

Із РФ постійно звучать різні заяви, тому у нас є вже правило не "почуємо - тоді повіримо", а "побачимо - тоді повіримо". Побачимо відвід - повіримо у деескалацію, - наголосив Кулеба.

Важливо зазначити, що речник Держдепартаменту США Нед Прайс зробив подібну заяву щодо продовження переговорів з РФ. Він підкреслив, що дипломатичні переговори можливі у контексті деескалації ситуації зі сторони РФ, чого в США ще не бачать.

Кулеба підсумував, що завдяки дипломатичним зусиллям, Україні та партнерам вдалося зупинити російську агресію.

Нам вдалося з партнерами стримати РФ від будь-якого подальшого загострення. Сьогодні вже середина лютого і ви бачите, що дипломатія продовжує працювати, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?