Україна спростувала фейки РФ про знищення пʼятьох "українських диверсантів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна спростувала фейки РФ про знищення пʼятьох "українських диверсантів"

Україна спростувала фейки РФ про знищення пʼятьох "українських диверсантів"
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ та Міністерство оборони рішуче спростували заяви російських ЗМІ про нібито вторгнення українських диверсантів на територію РФ.

Джерело: Твіттер Дмитра Кулеби, коментар Міноборони для Суспільного

Україна рішуче спростовує фейкові заяви РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вимагає від РФ зупинити фабрику фейків.

Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ, не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон, не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні, не вчиняла диверсій. Не планує подібних дій.

У Міністерстві оборони попередили, що ніякого вторгнення не було.

Збройні сили України не ведуть наступальних операцій. Міністерство оборони України спростовує заяви Південного військового округу РФ про вторгнення українських диверсантів на російську територію, - сказали в Міноборони.

Зі спростуванням виступили також і в Державній прикордонній службі України. Там повідомили, що це черговий фейк Росії.

Державна прикордонна служба заявляє, жодних порушень державного кордону на напрямку російського населеного пункту Митякінська в Ростовській області з боку підконтрольної українській владі території не відбувалося, - повідомили в ДПСУ.

Там додали, що прикордонники України не отримували жодного інформування чи заяви від російської сторони про будь-яку нестандартну ситуацію, яка могла статися на кордоні, до того ж, що пов’язана з застосуванням зброї.

Такі повідомлення є ніщо інше як провокація. Підтверджень такій заяві російська сторона також не наводить, - додали у службі.

Який фейк розповсюджують російські ЗМІ

Південний військовий округ Росії нібито заявив про те, що група з п'яти українських диверсантів перетнула кордон Росії та була знищена. Там також додали, що для їхньої евакуації на територію РФ увійшли дві бойові машини піхоти ЗСУ, які підбили.

21 лютого РФ вже звинуватила Україну в обстрілі прикордонного пункту пропуску.

В Україні активно борються з фейковими атаками РФ і заявляють, що Україна не обстрілювала та не перетинала кордон з РФ. Будь-яка інформація про наступальні операції України є неправдивими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?