Україна стала сусідкою Іраку і Сирії в сумному рейтингу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна стала сусідкою Іраку і Сирії в сумному рейтингу

Україна стала сусідкою Іраку і Сирії в сумному рейтингу

У рейтингу, опублікованому разом зі звітом Норвезької ради з питань біженців (NRC) і Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб (IDMC), Україна, Ірак, Ємен і Сирія стали країнами-рекордсменами за кількістю внутрішніх біженців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle, яке цитує dpa.
Протягом 2015 року в Ємені, Сирії і Іраку зареєстровано понад 4,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Загалом же у всьому світі число внутрішніх біженців минулого року збільшилося на 8,6 мільйона.
Таким чином, за даними організацій, наразі в світі налічується 40,8 мільйона чоловік, які залишили свої будинки через конфлікти в пошуках безпечного місця для життя. Ці цифри не враховують осіб, які в пошуках кращої долі виїхали за межі своїх країн.
"Це найвищі показники, які коли-небудь були зафіксовані", - підбив невтішний підсумок глава Норвезької ради з питань біженців Ян Егеланд.
Найбільше внутрішніх переселенців в минулому році додалося в Ємені, де коаліція на чолі з Саудівською Аравією проводить військову кампанію проти шиїтських повстанців. Тут в 2015 році було зареєстровано 2,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб. В охопленій громадянською війною Сирії зафіксовано 1,3 мільйона біженців, а в Іраку, де проходить кампанія проти "Ісламської держави", - 1,1 мільйона.
За межами Близького Сходу до списку країн з найбільшою кількістю внутрішніх переселенців потрапила Україна. Ця країна посіла четверте місце в загальному списку. За даними організацій, протягом 2015 року через конфлікт на Сході України статус внутрішньо переміщених осіб отримали 942 тисячі чоловік. Загалом в Україні зафіксовано 1,7 мільйона чоловік внутрішніх переселенців.
"У той час, коли багаті країни всіляко намагаються захистити свої кордони від шукачів притулку і відмовляються їх захистити, мільйони людей залишаються в пастці в своїх власних країнах, де смерть підстерігає їх прямо за рогом", - сказав Карстен Хансен, директор програми Близького Сходу Моніторингового центру щодо внутрішньо переміщених осіб.
За даними організацій, п'ять країн - Колумбія, Демократична Республіка Конго, Ірак, Південний Судан і Судан - з 2003 року незмінно перебувають в списку десяти країн з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб.
Минулого року в світі налічувалося 38 мільйонів внутрішньо переміщених осіб.
Нагадаємо, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європа досягла "переломного моменту" в міграційній кризі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?