Україна стане неплатоспроможною через два роки при тій економічній моделі, яка існує сьогодні, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна стане неплатоспроможною через два роки при тій економічній моделі, яка існує сьогодні, - Рабінович

Україна стане неплатоспроможною через два роки при тій економічній моделі, яка існує сьогодні, - Рабінович
Джерело:  apostrophe.ua

Думку про те, що існуюча модель економіки і борг зроблять Україну неплатоспроможною після 2019 року, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.

«Нас загнали в таку петлю, що Україні треба розуміти - шляхи виходу з кризи повинні бути екстремальними. Україна повинна віддати 43,8 млрд грн в цьому році тільки одному МВФ. Це входить в програму управління держборгом, з чим будь-який бажаючий може ознайомитися в інтернеті. В цілому заплановані платежі на 175 млрд, з яких 64% - це платежі за внутрішнім боргом, за облігаціями. Пік всіх платежів припадає на 2019 рік, після чого при тій економічній моделі, яка сьогодні існує, країна стане неплатоспроможною», - констатував нардеп.

«Влада все прекрасно розуміє, але продовжує вести нас в цю прірву. Їм нема чого сказати людям. Вони не можуть сказати: «Так, король виявився голим, так, ми привели нас до економічної розрухи, так, ми не знаємо, що робити». Це найстрашніше, що вони просто не знають, що робити. Але неможливо довести жебракові і голодному, що він ситий і одягнений», - переконаний він.

«Але при цьому з нереально високими комунальними тарифами живемо ми з вами« занадто добре ». Представник МВФ в Україні (Йоста Люнгман, - ред.) на днях заявив, що в української влади занадто велика спокуса дуже швидко підвищити зарплати, але, за його словами, це буде погано відображатися на зростанні економіки. Скажіть, якщо ми будемо краще жити, це буде МВФ якось заважати? Чому Україна, сама злиденна країна Європи, повинна бути ще більш убогою? Люди, які не можуть прожити на зарплату, повинні отримувати ще менше? Пенсіонер, який не в змозі вижити, взагалі не повинен нічого отримувати? Це хіба дружня пропозиція?»- обурився політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?