Україна стане світовим лідером: Кабмін здивував новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна стане світовим лідером: Кабмін здивував новим прогнозом

Україна стане світовим лідером: Кабмін здивував новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Міністр економрозвитку Тимофій Милованов повідомив неймовірну новину. За його словами, експерти прогнозують, що темп зростання виробництва м’яса птиці зросте на 8,61%, (кількість продукції - 1,45 млн т) — це зробить Україну лідером за зростанням виробництва курятини у 2020 році. Про це чиновник розповів в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Є чим пишатись. У 2020-му році Україна стане світовим лідером за темпом зростання виробництва курятини... Україна традиційно у ТОПі країн-експортерів продукції АПК: ми є найбільшим експортером олії, займаємо другу позицію у світі по експорту ячменя, четверте - по кукурудзі. Входимо у десятку по пшениці, вершковому маслу, насінню олійних. По мясу птиці - займаємо сьоме місце", - повідомив Милованов.

Він також наголосив, що конкретніше про стан експорту в АПК та динаміці розвитку сектору незабаром говоритиме під час звіту на засіданні Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Варто зазначити, що в минулому році парламент ратифікував зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом щодо збільшення безмитних квот на експорт м'яса птиці до ЄС із наступного року з 20 до 70 тисяч тонн.

Нагадаємо, що нещодавно у Вінницької області зафіксували загибель птиці від пташиного грипу. 23 cічня, ігноруючи попередні домовленості, Європейська Комісія тимчасово призупинила ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці у зв’язку з фіксацією пташиного грипу.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Милованов поділився шокуючими результатами  перевірки в "Аграрному фонді".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?