Україна стоїть за вибухами на військових об'єктах в окупованому Криму — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна стоїть за вибухами на військових об'єктах в окупованому Криму — CNN

Україна стоїть за вибухами на військових об'єктах в окупованому Криму — CNN
Джерело:  online.ua

Україна стоїть за трьома вибухами на російських військових об’єктах в окупованому Криму, включаючи вибух на російській авіабазі на західному узбережжі півострова, який знищив кілька літаків. Про це йдеться у звіті українського уряду, який бачив CNN.

Джерело: CNN

Україна спричинила вибухи в Криму

Звіт CNN надав український анонімний чиновник.

У доповіді авіабаза Саки, яка зазнала вибухів 9 серпня, описується як важка, але одноразова втрата для російської військової інфраструктури на півострові, а наступні атаки є доказом систематичної військової спроможності України атакувати Крим.

Інцидент 9 серпня на авіабазі Саки, в результаті якого було знищено щонайменше 9 військових літаків, завдав серйозної шкоди базі, загинула щонайменше одна людина.

Росія стверджувала, що це сталося в результаті аварії, а українські офіційні особи поки що відмовляються офіційно підтвердити свою відповідальність. Що стало причиною вибухів, поки невідомо.

Вибухи в Криму

16 серпня в Криму сталася ще одна серія вибухів, цього разу на складі боєприпасів у Майському та на аеродромі в Гвардійському.

Російські чиновники заявили, що інцидент у Майському став результатом диверсії, але вони не уточнили вид диверсії та кого вони вважають відповідальними.

Оскільки аналітики припускають, що в Криму триває кампанія з деградації військового потенціалу Росії, Зеленський попередив українців, які проживають на окупованих територіях, триматися подалі від військових об’єктів російських військ.

Міністерство оборони Великої Британії заявляє, що втрата бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, які Росія має для підтримки війни.

Але зазначається, що Саки є основною базою підтримки російського флоту в Чорному морі.

Можливості морської авіації флоту зараз значно погіршені. Інцидент, ймовірно, змусить російську армію переглянути своє сприйняття загрози, - йдеться в повідомленні.

Це також може спричинити переоцінку загрози для Криму, який, ймовірно, розглядався як безпечний тил», зазначають у міністерстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?