Україна та ООН відреагували на вихід Росії з "зернової угоди"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна та ООН відреагували на вихід Росії з "зернової угоди"

Україна та ООН відреагували на вихід Росії з "зернової угоди"
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія знайшла надуманий привід, аби вийти із "зернової угоди". А в ООН повідомили, що підтримують контакти з російською владою після повідомлень про те, що Москва припинила участь в "зерновій угоді".

Джерело: Твіттер-сторінка Дмитра КулебиReuters

Як Україна відреагувала на вихід РФ із "зернової угоди"

Дмитро Кулеба нагадав міжнародній спільноті про те, що офіційний Київ раніше ужепопереджав про намір команди диктатора Володимира Путіна зірвати Чорноморську зернову ініціативу.

Тепер Москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до своїх зобов’язань, - наголосив очільник МЗС України.

Речника президента Сергій Нікіфоров також прокоментував нову витівку Кремля.

Україна не підписувала з рф жодних «зернових угод». Підписантами є росія, Туреччина та ООН. А Україна не підписувала з росією жодних угод, тому що розуміє, що вона майже ніколи не дотримується взятих на себе зобов'язань. Тому очікуємо на реакцію підписантів, - наголосив він.

Як в ООН прокоментували вихід РФ із "зернової угоди"

В ООН стверджують, що підтримують контакти з офіційною Москвою після повідомлень про те, що Москва припинила участь в "зерновій угоді".

Життєво важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу, яка є критично важливою гуманітарною діяльністю, яка явно позитивно впливає на доступ до їжі для мільйонів людей у всьому світі, - заявив речник ООН Стефан Дюжаррік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?