Україна та Польща домовилися про будівництво нового газопроводу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна та Польща домовилися про будівництво нового газопроводу

Україна та Польща домовилися про будівництво нового газопроводу
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Голова Ради Міністрів Республіки Польща Матеуш Моравецький провели зустріч, де обговорили енергетичні та оборонні формати співробітництва.

Джерело: брифінг Прем’єр-міністрів Польщі та України

Польща та Україна домовилися про побудову газопроводу

Голова Ради Міністрів Республіки Польща Матеуш Моравецький після зустрічі з українським прем’єром зазначив, що Польща готова інвестувати у нові проєкти.

Польща вже допомагає України з газом, передаючи цей газ з заходу на схід, але ми з паном прем’єр-міністром говорили про можливість збільшення потужностей передачі газу з заходу на схід. Для того потрібно виконати певні інвестиції, які ми маємо намір реалізувати, - сказав він.

Також він прокоментував можливість запуску газопроводу "Північний потік-2". На думку міністра, це небезпека для всієї східної Європи.

Це є потужна загроза для безпеки нашої частини Європи. У зв’язку з цим ми спільно з паном прем’єр-міністром апелюємо до Німеччини, щоб вони не запускали цього газопроводу, бо він стане елементом шантажу Європи з боку Росії. Дорогі наші партнери, не можна однією рукою висловлювати солідарність з Україною, а іншою – підписувати сертифікаційні документи "Північного потоку-2". Це не личить, - сказав він.

За словами прем’єра Шмигаля, Україна є перспективною у плані створення технічних можливостей для імпорту газу з LNG-терміналів (СПГ-терміналів), які розташовані на території Польщі.

Ми бачимо перспективним зберігання природного газу польськими, європейськими компаніями в підземних сховищах газу України, а також створення технічних можливостей для імпорту газу з території Польщі, зокрема з польського LNG-терміналу», — зазначив Шмигаль.

Польща озвучила попередження Євросоюзу стосовно Північного потоку-2

Польський прем’єр Матеуш Моравецький наголошує, що позиція офіційного Берліну у питанні постачання зброї для України стала "великим розчаруванням", а участь у будівництві скандального російського газогону "Північний потік-2" — великою помилкою, за яку доведеться заплатити усім члена Євросоюзу.

За словами політика, конкретної відповіді на запитання, що стає причиною такої поведінки офіційного Берліну, досі немає.

Економічні інтереси завжди є вагомим аргументом, але цього разу я не думаю, що його буде достатньо, — підкреслив прем’єр-міністр Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?