Україна приєдналася до санкцій ЄС проти команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти команди Путіна

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти команди Путіна
Джерело:  online.ua

30 березня офіційно стало відомо, що Україна та ще шість держав приєдналися до санкцій Європейського союзу, запроваджених на початку березня проти високопоставлених російських чиновників за ув'язнення лідера російської опозиції Олексія Навального. Це зазначається у декларації високого представника Євросоюзу Жозепа Борреля, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Країни-кандидати (на вступ до ЄС. – ред.) Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєднуються до цього рішення Ради ЄС (щодо санкцій. – ред.)", – сказано у декларації.

Окрім того, наголошується, що всі перераховані країни забезпечать, щоб їх національна політика відповідала політиці Євросоюзу щодо санкцій.

"Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання та вітає його", - наголосив Жозеп Боррель.

Варто також нагадати про те, що під санкційний удар потрапили очільник Слідчого комітету РФ Александр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Александр Калашников. Тепер їм заборонено в’їжджати в країни ЄС, а також зберігати фінансові активи в банках країн Євросоюзу. Як уже згадувалося раніше, санкції набули чинності після того, як 2 березня відповідний нормативно-правовий акт був схвалений в ЄС у письмовій формі.

"Санкції вперше запроваджені в рамках санкційного механізму ЄС щодо порушення прав людини", - нагадують представники Євросоюзу.

Що важливо розуміти, Україна вступилася за російського опозиціонера навіть попри те, що нещодавно команда Навального відкинула вимогу офіційного Києва щодо Криму. Так, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров нещодавно розповів, що штаб головного противника Володимира Путіна та лідера російської опозиції Олексія Навального відмовився виправляти карту на сайті, де Крим позначений як частина Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Австралія та Канада вступилися за Україну й ввели санкції проти РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?